Voor personen- en familierecht zaken werkt ons kantoor met een aantal standaardformulieren. Deze kunt u, als cliënt, op aanwijzen van uw advocaat of een juridisch medewerker invullen. In principe worden deze formulieren uitgereikt op het moment dat wij uw dossier innemen of op het moment dat dit noodzakelijk is voor uw procedure. Voor de volledigheid treft u de formulieren echter ook op onze website.

Echtscheiding

Onderstaande formulieren zijn bedoeld voor echtscheidingen:

  • Voor zowel gezamenlijke als eenzijdige echtscheidingsverzoeken hanteren wij het echtscheidingsformulier.
  • Indien u en uw toekomstige ex-partner samen kinderen hebben dient er een ouderschapsplan opgesteld te worden.
  • Bij een gezamenlijke echtscheiding kunt u samen, met behulp van uw advocaat, een echtscheidingsconvenant opstellen om de gemeenschap van goederen te verdelen.

Alimentatie

Indien uw advocaat een draagkrachtberekening gaat uitvoeren kunt u de alimentatiechecklist invullen. Wij verzoeken u vriendelijk de gevraagde financiële bewijsstukken zo zorgvuldig mogelijk bij te voegen.

Pensioenverevening na echtscheiding

Indien u het pensioen na uw echtscheiding wenst te verevenen (verdelen) dient u binnen twee jaar na de echtscheiding dit formulier toe te zenden aan het pensioenfonds (bij meerdere pensioenfondsen dient u het formulier naar alle fondsen toe te zenden). Meer informatie over pensioenverevening treft u hier